Lakásfelújtás magazin Lakásfelújítás mindenes

    Oldalainkat 10 vendég böngészi

Lakásfelújítás tolóajtókkal

E-mail Nyomtatás PDF

A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám kialakításuk vélt és esetenként valós összetettsége sokakat elriaszt az alkalmazásuktól. Nem szokatlan megoldás ugyan, hogy az erkélyajtó nem pánt körül elfordulva nyílik, és így nem vesz el hasznos teret a lakóhelyiségből, hanem a fal, vagy a másik ablakfelület mellé siklik nyitáskor, ám ez a belső helyiségek elválasztásánál mégsem jut kellően érvényre.

Módosítás: ( 2009. szeptember 20. vasárnap, 09:31 ) Bővebben...
 

A fény szerepe a lakásban

E-mail Nyomtatás PDF
lakásfelújítás - fényGyakran elfeledkezünk arról, hogy a mesterséges világítás ugyanolyan súlyú eleme az otthonnak, mint a bútorok vagy a szõnyegek. A helyesen megválasztott világítás pedig hatással van az emberek közérzetére is.

Az ember mesterségesen formált környezetének legmeghittebb eleme a lakás. Ezt a falakkal határolt környezetet csak rövid idõre teszi világossá a természetes fény, így azt mesterségessel kell kiegészíteni, illetve pótolni.

Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:03 ) Bővebben...
 

Színek és térhatás

E-mail Nyomtatás PDF

Ha a természetben járunk, magától értetődőnek vesszük, hogy fölöttünk világos az égbolt, lábunk alatt visszafogottan semleges a homok, a kő, esetleg sötétebb árnyalatú a föld, a moha, a fű. Szakemberek megfigyelték, hogy igazán azokban a lakásokban érezzük jól magunkat, amelyekben a belső terek kialakításában a természet törvényei a meghatározóak.

Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:04 ) Bővebben...
 

Feng Shui és a színek

E-mail Nyomtatás PDF

A Feng Shui elsősorban a bágua területek megerősítéséhez használja a színeket. A sokféle szín egyensúlyba hozza a csít. A színek kiválasztásánál a végtelen sok árnyalatból válasszuk a nekünk tetsző árnyalatot. A vörös tartománya halványrózsaszíntől a mély bíborig, a kék a világos égbolttól a viharos tenger színéig terjed. Mivel minden színnek végtelen sok árnyalata létezik, ezért a színeket az alábbi táblázatban többes számban vannak feltüntetve. Ha a bágua térkép alapján dolgozunk a színek alkalmazásának számtalan módja létezik. A fal színétől a dekorációs tárgyakig, mindegyik alkalmas egy-egy terület erősítésére, illetve az öt elem egyensúlyának megteremtésére. Az alábbi táblázat megmutatja, hogy a Feng Shui szerint az egyes életterületekhez mely színek tartoznak.

Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:04 ) Bővebben...
 

A színek ereje

E-mail Nyomtatás PDF
 A színeknek jóval nagyobb a hatása életünkre, mint gondolnánk. A színek segítenek harmonikussá tenni azt a közeget, ahol élünk, dolgozunk, pihenünk. Ha kevés pénzzel gazdálkodunk, ügyes ötletekkel varázsolhatjuk újjá otthonunkat: egymással harmonizáló kép, váza, egy új terítő és mintha kicserélték volna. Alakítsuk ki lakásunkban a saját magunk örömére a kedves zugokat, és ne féljünk a színektől. Ha már megvan az a csodálatos adottságunk, hogy színesen látunk, ki kell használnunk!
Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:04 ) Bővebben...
 

Lakásfelújítás

Lakásfelújítás - Padlószőnyeg vásárlása

News image

Lakásfelújítunk? Padlószőnyegezni fogunk? A vásárlás előtt célszerű eldönten...

Tovább...

Rögzítéstechnika a lakásfelújítás során

News image

Amikor a lakásban, házban, melléképületekben adódó rögzítési feladatokról besz...

Tovább...

Ragasztógok a lakásfelújításban

News image

Ma az egyik legelterjedtebb kötési mód a ragasztás, az egyik leggyakrabban haszn...

Tovább...

Lakásfelújítás tolóajtókkal

News image

A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám kialakításuk vélt és esetenként valós ös...

Tovább...

Tűzvédelem

A tűzvédelem területén több mint 25 törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet köti meg a működő társaságok kezét, és ehhez jön még számtalan szabvány is? Akár egyikük be nem tartása is tüzet, robbanást, vagy hatósági szankciót vonhat maga után?

Tűzvédelem >>

Munkavédelem

A munkavédelem területén 30-nál több törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet született, melyek betartására szaktevékenység ellátására jogosult jogi, vagy természetes személyt kell alkalmaznia? A rendeleteken kívül magyar és EU-s szabványok nehezítik a munkáltatók eligazodását?

Munkavédelem >>

You are here: Címlap Színhatás