Lakásfelújtás magazin Lakásfelújítás mindenes

    Oldalainkat 13 vendég böngészi

Tapéták

élvédőzés a lakásfelújítás során

E-mail Nyomtatás PDF
Többször dobtam ki fájó szívvel mdf lapokat csak azért mert a szegélyezés letörött, elkopott. Ma már cserélném az élvédőt, s bizony jobban járnék. Íme egy jó kis cikk.
A bútorasztalos ipar fontos alapanyagai az élzáró anyagok. Elterjedésüket az ún. fahelyettesítő anyagok (bútorlapok, faforgács- és MDF lapok) elterjedése tette szükségessé, mert ezek éleit megfelelő módon le kell zárni, meg kell védeni a nedvességtől és a mechanikai sérülésektől.
Módosítás: ( 2009. április 07. kedd, 07:56 ) Bővebben...
 

Tapétázás trükkök, avagy Hogyan tapétázzunk? Lakásfelújítás

E-mail Nyomtatás PDF

lakásfelújítás - tapétázásTapéta tippek:

A tapéta nem ragad meg piszkos, zsíros vagy egyenetlen falon. A művelet megkezdése előtt mossa és öblítse le a falat és alkalmazzon alapozó és glettelő anyagot.

A fal első csíkját mindig vízszintmérő vagy függőón segítségével meghúzott függőleges egyenes mentén kell felhelyezni, mert előfordulhat, hogy a sarkok nem függőlegesek.

Mintás tapétánál mindig úgy helyezze fel a csíkokat, hogy a minták illeszkedjenek egymáshoz.

Megfelelő időt kell hagyni arra, hogy a ragasztó átitassa a tapétát, illetve, hogy a tapéta meglazuljon, ezért a folyamatos munkavégzés érdekében ragasztózzon be több tapétacsíkot.

A tapétázás megkezdése előtt áramtalanítani kell. Szerelje le a csatlakozóaljzatokat és a villanykapcsolókat és szigetelje le a vezetékeket.

A tapétázást könnyebb kettesben végezni, mert míg az egyik személy a tapétacsíkok felső részét illeszti, addig a másik személy illesztheti az alsó részt. 
Bővebben...
 

lakásfelújítás - TAPÉTÁZÁS…

E-mail Nyomtatás PDF

Ha a szükséges előkészületeket megtettük kezdetét veheti maga a tapétázás. A következő sorokban igyekszünk bemutatni egy egyszerű formulát, melynek segítségével sajátkezűleg csinosíthatja otthonát...

Mérd meg a falak magasságát (a padlótól a tapétázott falfelület felső szegélyéig), amelyet növelj meg 5 cm-rel, felkészülve arra az esetre, ha esetleg a fal magassága itt-ott eltérő. Ekkorára kell majd vágnod a tapétacsíkokat! Számold azt is ki, hogy hány darabra lesz szükséged, majd vágd fel a tekercseket. Természetesen, ha mintás a tapéta, vedd figyelembe, hogy megfelelően össze tudd illeszteni.
Az általunk forgalmazott tapéták nagy előnye, hogy a ragasztó egyenesen a falra hordható fel, nem kell a tapétát ragasztózni.

 

Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:05 ) Bővebben...
 

lakásfelújítás - Tapétázás előtt

E-mail Nyomtatás PDF

Mielőtt neki látnánk lakásunk, otthonunk kicsinosításához, érdemes megfogadni a szakemberek tanácsát és körültekintően előkészíteni a terepet!

Ebben nyújt segítséget az alábbi cikk.

Különböző faltípusok előkészítése
- A frissen vakolt, sima falfelületeket csak alapoznod kell.
- A régi enyves falfestéket a falról spaklival le kell kaparnod.
- A régi tapétát minden esetben távolítsd el! Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha a felületét Metylan Tapétaleoldó folyadékkal beáztatod egy széles ecsetet vagy bolyhos festőhengert használva. Az így benedvesített tapétát könnyen el lehet távolítani. Mindig felülről húzd lefelé, és ha kell, használj spaklit! Az új tapétát azért nem javasolt a régire ragasztani, mert lehetnek alatta olyan egyenetlenségek, amelyek csak akkor válnak láthatóvá, ha ráragasztod az újat.

Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:06 ) Bővebben...
 

A legnépszerűbb tapétatípusok

E-mail Nyomtatás PDF

lakásfelújítás - tapétázásLakásfelújításunk alkalmával megdöbbentem, mikor rákérdeztem a szakembernél: Milyen tapétát ajánl?

Felsorolt párat, s én úgy döntöttem utána járok. Íme az eredmény:

Papírtapéta, könnyű: egyrétegű tapéta, síma felületű, modern mintázattal. Vízálló vagy lemosható változatban is kapható
Papírtapéta, nehéz: két, vagy többrétegű nyomott tapéta. Ez a tapétafajta mosható változatban, illetve az ismételt tisztításnak ellenálló változatban is kapható.

 

Módosítás: ( 2008. június 07. szombat, 15:06 ) Bővebben...
 
További cikkeink...
1. oldal / 2

Lakásfelújítás

Lakásfelújítás - Padlószőnyeg vásárlása

News image

Lakásfelújítunk? Padlószőnyegezni fogunk? A vásárlás előtt célszerű eldönten...

Tovább...

Rögzítéstechnika a lakásfelújítás során

News image

Amikor a lakásban, házban, melléképületekben adódó rögzítési feladatokról besz...

Tovább...

Ragasztógok a lakásfelújításban

News image

Ma az egyik legelterjedtebb kötési mód a ragasztás, az egyik leggyakrabban haszn...

Tovább...

Lakásfelújítás tolóajtókkal

News image

A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám kialakításuk vélt és esetenként valós ös...

Tovább...

Tűzvédelem

A tűzvédelem területén több mint 25 törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet köti meg a működő társaságok kezét, és ehhez jön még számtalan szabvány is? Akár egyikük be nem tartása is tüzet, robbanást, vagy hatósági szankciót vonhat maga után?

Tűzvédelem >>

Munkavédelem

A munkavédelem területén 30-nál több törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet született, melyek betartására szaktevékenység ellátására jogosult jogi, vagy természetes személyt kell alkalmaznia? A rendeleteken kívül magyar és EU-s szabványok nehezítik a munkáltatók eligazodását?

Munkavédelem >>

You are here: Címlap Burkolatok Tapéta rendszerek