Lakásfelújtás magazin Lakásfelújítás mindenes

    Oldalainkat 5 vendég böngészi

Lakásfelújítás - fessünk vályoggal

E-mail Nyomtatás PDF
Fessünk vályoggal!

Lakásfelújítás környékén az ember szétnéz a piacon. Mégis mit érdemes ma venni, hiszen annyi szó esik a környezettudatosságról. Nem beszélve arról, hogy mennyi méreggel vesszük magunkat körbe. Egy jó kis alternatív megoldásra találtam a minap a lakásfelújítás, lakásfestés természetesebbé tételéhez. Ez nem más mint a: Vályogfesték

Természetes festékkel, különösen vályogfestékkel festeni kellemes dolog. A Kreidezeit vega vályogfestékei nem büdösek, nem szárítják ki a bőrt, könnyen feldolgozhatók. Öröm velük a munka. A gyerekeket is bátran bevonhatjuk a szobafestésbe, nem lesz tőle semmi bajuk.

 

A vega Vályogfesték a barkácsáruházakban megszokott több száz színárnyalathoz képest jóval szűkebb, 13 harmonikus színből álló választékban kapható. Egy kis kreativitással a színek a vörös kivételével fehérrel halványíthatók, valamint egymással bátran keverhetők, így az előállítható színárnyalatok száma gyakorlatilag végtelen.

A festékek egyik természetes kötőanyaga a fehér agyag, a másik egy növényi fehérje, ennek köszönhetően a vega Vályogfesték egy egyszerű vályogfestéknél sokkal ellenállóbb felületet képez.

A fehér vályogfesték sem hófehér; természetes törtfehér színét márványliszt tartalma biztosítja, a többi színt ásványi- és földpigmentek hozzákeverésével állítják elő.

A rusztikus változat ugyanezekben  a színekben kapható, sajátos érdes felületét a márványhomoknak köszönheti.

 

forrás: http://www.naturillo.hu

Módosítás: ( 2011. november 16. szerda, 08:32 )  

Lakásfelújítás

Lakásfelújítás - Padlószőnyeg vásárlása

News image

Lakásfelújítunk? Padlószőnyegezni fogunk? A vásárlás előtt célszerű eldönten...

Tovább...

Rögzítéstechnika a lakásfelújítás során

News image

Amikor a lakásban, házban, melléképületekben adódó rögzítési feladatokról besz...

Tovább...

Ragasztógok a lakásfelújításban

News image

Ma az egyik legelterjedtebb kötési mód a ragasztás, az egyik leggyakrabban haszn...

Tovább...

Lakásfelújítás tolóajtókkal

News image

A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám kialakításuk vélt és esetenként valós ös...

Tovább...

Tűzvédelem

A tűzvédelem területén több mint 25 törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet köti meg a működő társaságok kezét, és ehhez jön még számtalan szabvány is? Akár egyikük be nem tartása is tüzet, robbanást, vagy hatósági szankciót vonhat maga után?

Tűzvédelem >>

Munkavédelem

A munkavédelem területén 30-nál több törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet született, melyek betartására szaktevékenység ellátására jogosult jogi, vagy természetes személyt kell alkalmaznia? A rendeleteken kívül magyar és EU-s szabványok nehezítik a munkáltatók eligazodását?

Munkavédelem >>

You are here: Címlap Burkolatok Festék rendszerek Lakásfelújítás - fessünk vályoggal