Lakásfelújtás magazin Lakásfelújítás mindenes

    Oldalainkat 2 vendég böngészi

Lakásfelújítás - Divat a falakon

E-mail Nyomtatás PDF

A különböző grafikus figurák nagyon divatossá váltak a faldekorációban. A képregény figurák, a pop art vagy akár a fotók is a formák variációinak millióit kínálják. Egy óriási kép kitöltheti a teret annyira, hogy a dekorációban nem lesz szükség más művészeti alkotásra. Amikor egy nagy falfestmény készítését tervezi ügyeljen arra, hogy a figura domináns lehet, ezért tágas tereket és egyszerű vonalú modern bútorzatot tervezzen a helyiségbe.

 


Hot trends in wall decor

A csillogás érdekében a Taika Falfényt összekeverték a háttérszínnel.

 

 

A kiválasztott formát felvázolhatjuk a falra pl. egy projektor segítségével.
Vetítse a képet a falra, majd rajzolja meg annak körvonalait egy ceruzával, vagy már azonnal egy ecsettel. A falfestmény elkészítéséhez szüksége lesz különböző méretű ecsetekre és egy kis hengerre. Minél kisebb ecsetet használ, annál pontosabb lesz a végerdmény. Miután a körvonalazás elkészült, a kis festő hengert használhatja nagyobb minták belső részeinek kifestésére.Hot trends in wall decor - Jimi Hendrix Ezt a nappalit Jimmy Hendrix trendi színekkel felfestett képe díszíti. Az egyedi minta egy fényképre alapszik, amit projektorral nagyítottak ki. A motívumot V500-as színre kevert Feelings Beltéri Falfestékkel festettékfel, a háttér pedig az X444-es színnel készült.

Ha a minta elég kicsi, egy vázlatos falfestmény készíthető sablonozásos technikával is. Vágja ki a mintát egy műanyag fóliából, vagy ha csak egy sablonra van szüksége, akár papírból is elkészítheti azt. Lakkozza le a kivágott papírsablon mindkét oldalát, hogy megakadályozza a papír hullámosodását a festés során. Erősítse a sablont a falra sablonragasztóval, vagy egy sablonozó szalaggal. Hordja fel a festéket egy összegombócolt szivaccsal, vagy egy majdnem száraz mohair borítású habhengerrel. Takarékosan bánjon a festékkel, a kevés jobb, mint a sok, mert a túl nagy mennyiségű festék beszivároghat a sablon szélei alá. Ha a minta túl áttetsző lett, ismételje meg a festést könnyed mozdulatokkal.

forrás: www.tikkurila.hu

Módosítás: ( 2010. május 20. csütörtök, 21:31 )  

Lakásfelújítás

Lakásfelújítás - Padlószőnyeg vásárlása

News image

Lakásfelújítunk? Padlószőnyegezni fogunk? A vásárlás előtt célszerű eldönten...

Tovább...

Rögzítéstechnika a lakásfelújítás során

News image

Amikor a lakásban, házban, melléképületekben adódó rögzítési feladatokról besz...

Tovább...

Ragasztógok a lakásfelújításban

News image

Ma az egyik legelterjedtebb kötési mód a ragasztás, az egyik leggyakrabban haszn...

Tovább...

Lakásfelújítás tolóajtókkal

News image

A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám kialakításuk vélt és esetenként valós ös...

Tovább...

Tűzvédelem

A tűzvédelem területén több mint 25 törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet köti meg a működő társaságok kezét, és ehhez jön még számtalan szabvány is? Akár egyikük be nem tartása is tüzet, robbanást, vagy hatósági szankciót vonhat maga után?

Tűzvédelem >>

Munkavédelem

A munkavédelem területén 30-nál több törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet született, melyek betartására szaktevékenység ellátására jogosult jogi, vagy természetes személyt kell alkalmaznia? A rendeleteken kívül magyar és EU-s szabványok nehezítik a munkáltatók eligazodását?

Munkavédelem >>

You are here: Címlap Burkolatok Festék rendszerek Lakásfelújítás - Divat a falakon