Lakásfelújtás magazin Lakásfelújítás mindenes

    Oldalainkat 3 vendég böngészi

Gipszkartonos térosztás a lakásfelújításban

E-mail Nyomtatás PDF
lakásfelújítés és gipszkartonLakásfelújításnál sokszor felmerül a kérdés, vajon változtassuk-e meg a belső teret a jobb helykihasználtság érdekében?” Ezek a döntések nem könnyűek, hiszen mondjuk  ha az ingatlanunk nem jó elrendezéső, de tegyük fel tágas szobákkal rendelkezik, akár még kedvezőbb kialakítást is nyerhetünk egy kisebb átalakítással.

Tudvalevő, hogy azok a lakások, melyekben csak két szoba van és ezek kizárólag egybenyílnak, az a vevők számára nem túl kedvező. Persze mindig akad olyan, akit ez nem zavar, de általánosságban előnynek számít, ha külön is nyílnak a szobák. Ilyen esetekben megoldást jelenthet az igazán tágas (min. 30 nm-es) nagyszoba felosztása, s hogy ezt ne kelljen borzasztó nagy költséggel intézni, a gipszkarton, mint építőanyag remekül szolgál a belső terek el-, vagy leválasztására.

 

Természetesen nem minden esetre igaz, hogy az eladás előtt kelljen ezzel foglalkozni, mivel sosem tudhatjuk, hogy ki lesz pontosan a vevő, milyen átalakítási igénye van, van-e egyáltalán. Ez is csak egy olyan lehetőség, amellyel teszem azt két, igazán tágas szobájú lakásból könnyen három szobásat lehet varázsolni. Általában persze ezek a térátalakítások beköltözés után jönnek elő, mikor kialakul egy család életvitele, vannak gyerekek, akiknek külön szobára lenne szükségük.

lakásfelújítés és gipszkartonGipszkartonfal beépítésével nagyon sok ötletet tudunk megvalósítani anélkül, hogy jelentősen át kellene alakítani magát a lakást. Ha valaki sokat dolgozik otthonról, akkor egy nagyszobát viszonylag egyszerűen át lehet alakítani nappali és azon belül dolgozószobává. Vagy, ha a gyereknek már van külön szobájuk, a szülők pedig így a nagyszobába (ami egyúttal a nappali is) “kényszerülnek”, akkor például ki lehet választani egy olyan sarkot, ahová két oldalfalat beépítve - ilyenformán leválasztva a nappali teréből - mindjárt egy hálófülkét tudunk teremteni.

Célszerű úgy megválasztani a beépítést, hogy az ablak felé néző falra egy ablaknyílást is vágjunk. Az ajtónyílásra szerelhetünk gyékényből készült reluxa ajtót, vagy akár műanyag harmónika ajtót is. A gipszkarton falak egy hagyományos méretű és súlyú ajtót nem igazán bírnak el, pláne, ha azt sokszor a huzat, vagy bárki más becsapja. A falakat egyszerűen és könnyen lehet kezelni, festeni, színezni, akár még tapétacsíkokat ragasztani rájuk, így otthonosabbá téve a helyiséget.

Van még egy nagyon jó felhasználási területe a gipszkarton falaknak, mégpedig olyan ingatlanoknál, ahol túl magasnak bizonyul a belmagasság, ezért a téli hónapokban a fűtési költségek is magasak, hiszen a kihasználatlan belteret is fűti a radiátor, konvektor, vagy a cirkó. Ilyenkor praktikus megoldást nyújt, ha a falakra és falak közé rögzített sínekre szerelünk gipszkarton lapokat, ezzel egy álmenyezetet hozunk létre, vagyis a beltérben alacsonyabbra kerül a plafon, így a fűtőtesteknek lényegesen kisebb légteret kell befűteniük, s ennek  köszönhetően csökkenthetjük a fűtésszámlánkat.

forrás: www.ingatlaneladas.com

Módosítás: ( 2009. március 21. szombat, 07:25 )  

Lakásfelújítás

Lakásfelújítás - Padlószőnyeg vásárlása

News image

Lakásfelújítunk? Padlószőnyegezni fogunk? A vásárlás előtt célszerű eldönten...

Tovább...

Rögzítéstechnika a lakásfelújítás során

News image

Amikor a lakásban, házban, melléképületekben adódó rögzítési feladatokról besz...

Tovább...

Ragasztógok a lakásfelújításban

News image

Ma az egyik legelterjedtebb kötési mód a ragasztás, az egyik leggyakrabban haszn...

Tovább...

Lakásfelújítás tolóajtókkal

News image

A tolóajtók előnyei tagadhatatlanok, ám kialakításuk vélt és esetenként valós ös...

Tovább...

Tűzvédelem

A tűzvédelem területén több mint 25 törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet köti meg a működő társaságok kezét, és ehhez jön még számtalan szabvány is? Akár egyikük be nem tartása is tüzet, robbanást, vagy hatósági szankciót vonhat maga után?

Tűzvédelem >>

Munkavédelem

A munkavédelem területén 30-nál több törvény, kormányrendelet, miniszteri rendelet született, melyek betartására szaktevékenység ellátására jogosult jogi, vagy természetes személyt kell alkalmaznia? A rendeleteken kívül magyar és EU-s szabványok nehezítik a munkáltatók eligazodását?

Munkavédelem >>

You are here: Címlap Burkolatok Gipszkartonos térosztás a lakásfelújításban